Welcome To VaVaVoom!
border
VaVaVoom! MUSIC
border
VaVaVoom! STUDIOS
border
VaVaVoom! EVENTS
border
border
Home Page
border

> Geschiedenis

Het VaVaVoom! verhaal begon in 1993 toen eigenaar Marc Swemle (1969) z’n eerste muziekuitgavecontract tekende met Warner Basart Publishers. De focus van het jonge bedrijf VaVaVoom! was het opnemen en produceren van cd’s voor artiesten, maar in 1995 kwam de eerste opdracht voor de landelijke televisie, betreffende het schrijven van alle muziek voor de serie Te Land, Ter Zee en In de Lucht. Dit was het startpunt van de vele televisietunes die VaVaVoom! tot op de dag van vandaag maakt.

Na deze pioniersfase en twee conservatorium studies, was in 1998 een grotere en professionelere geluidsstudio nodig om aan de wensen van klanten te voldoen. VaVaVoom! bouwde haar eerste echte studio in het centrum van Utrecht op de Pieterstraat.

Naast het vele televisiewerk wat hier de afgelopen jaren gedaan werd, is het bedrijf ook zeer actief in compositie en geluidsnabewerking voor commercials, games, luisterboeken, voice-response systemen en audio tourguides. Verder had het bedrijf een aantal bescheiden hitparade noteringen tot zelfs in Japan.

Vanaf 2004 werd er een succesvolle bedrijfsactiviteit verder uitgebouwd: Events. De kleine evenementenafdeling van VaVaVoom! ging steeds meer unieke cd-opnames aanbieden voor zowel zakelijke- als particuliere gezelschappen. In haar studio's geeft zij groepen tot 50 personen de mogelijkheid om in een paar uur tijd een eigen cd op te nemen. Een fantastische activiteit voor een bedrijfsuitje of ander groepsuitje met een blijvende herinnering. In Nederland was VaVaVoom! in 1998 de bedenker van dit format. Inmiddels zijn er door haar ook andere type media events in de markt gezet.

In 2007 kocht VaVaVoom! een bestaande geluidsstudio in het centrum van Amsterdam. De studio werd grondig gerenoveerd, zodat er gestart kon worden met de nieuwe vestiging. Amsterdam werd gekozen als uitbreiding omdat het één van Europa’s belangrijkste centra is voor reclame, muziek, film en andere kunsten. In 2008/2009 werd een tweede grote renovatie gedaan, met een belangrijke upgrade van alle studio-apparatuur en infrastructuur. Dit heeft het drie verdiepingen tellende pand een aantrekkelijke en professionele plek gemaakt voor bestaande en nieuwe klanten.

Vanaf 2007 werd Marc en zijn team met de composities en producties voor In Beeld, uitgezonden op de publieke zenders, één van de meest gespeelde componisten van Nederland.

2010 Was het moment om de verschillende activiteiten van VaVaVoom! uit de splitsen naar drie business-units: MUSIC, STUDIOS en EVENTS.

Medewerkers

VaVaVoom! werkt met een vast team van drie personen. Als aanvulling op deze fulltime staff zijn er ongeveer vijftien vaste freelancers. Hun inzet, vakmanschap en enthousiasme is de basis van het succes van VaVaVoom!.

Meer informatie of boeken?

Tel: 020 ­- 625 54 44

Contactformulier
VaVaVoom! YouTube ChannelVaVaVoom! Twitter
All content and Images are property of VaVaVoom! Music Company.
Print me!
Home Page